top of page

Toockies

Toockies zijn handgemaakte, biologische textielproducten voor het huishouden en voor persoonlijke verzorging. Ze zijn milieuvriendelijk, passen helemaal in de zerowaste en duurzaamheidsgedachte en worden fairtrade geproduceerd in India.

banner smaller.jpg

Milieuvriendelijk & zonder (micro)plastic

Toockies® producten zijn effectief en duurzaam in het gebruik. Toockies® kunnen gereinigd worden in de wasmachine op 60 graden en kunnen ook in de droger. Ze zijn van 100% katoen en jute gemaakt. Alle katoen is afkomstig uit biologische productie in India zelf. Tijdens het gebruik en het wassen, verliezen ze daardoor geen plastic deeltjes. Ze kunnen langdurig meerdere malen gebruikt worden. Wanneer ze eindelijk versleten zijn, kunnen ze gecomposteerd worden.

 

Fairtrade

Door deel te nemen aan het Toockies project kunnen vrouwen in India hun lot in eigen hand nemen, door een eigen inkomen te verdienen onafhankelijk van hun echtgenoten. Vaak gebruiken ze dit inkomen om hun kinderen een betere toekomst te bieden, omdat ze met dit inkomen hun kinderen naar school kunnen laten gaan.

Tekengebied 22.png

De producten

Vanaf 2019 zijn Toockies te koop in Nederland en België, waar ze bij de inmiddels 15 verkooppunten enthousiaste reacties krijgen. De productlijn bestaat uit scrubdoekjes van biologisch katoen en jute, als ideale vervangers voor de microvezel schuursponsjes en schoonmaakdoekjes. Binnenkort wordt de collectie aangevuld met meshbags. Behalve als groente- en fruitzakjes, zijn deze ook ideaal als waszakje in de wasmachine. Voor persoonlijke verzorging is er een fijne scrubhandschoen, wasdoekje of een zeepzakje dat ook ideaal is om de restjes van je favoriete zeep helemaal op te gebruiken. Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op en we sturen je de informatie toe!

bottom of page